17:14 / 02.09.2019.

Autor: K.L./HRT

Valent Sinković za HRT: Želimo napraviti ono što nitko nikad nije

-

-

Foto: - / -

Braća Martin i Valent Sinković vratili su se u Hrvatsku nakon što su na Svjetskom prvenstvu osvojili novo zlato u dvojcu.
Braća Martin i Valent Sinković vratili su se u Hrvatsku nakon što su na Svjetskom prvenstvu osvojili novo zlato u dvojcu. Hrvatski veslači novim su uspjehom dodatno pomaknuli granice u veslačkom svijetu, a Valent je za HRT podijelio dojmove dva dana nakon zlata. - Malo su se slegli dojmovi. Ponosni smo i sretni, bilo je jako natjecanje, no u finalu smo pokazali ono što smo radili cijelu godinu. Presretni smo, rekao je Valent naglasivši kako nisu očekivali baš takvu uvjerljivu pobjedu.

- Nismo očekivali takvu dominaciju, ali to se zna dogoditi u finalu jer neki su već ispunili svoj cilj i ako loše krenu, ne naganju dokraja. Prezadovoljni smo zbog kontrole utrke. Očekivali smo Novi Zeland da će nam biti konkurent, radili smo sve što smo dogovoriti s trenerom, dodao je Sinković.

Sada im je prvo na pameti odmor, a kasnije pripreme za Olimijske igre.

- Prije svega odmor, a onda je svaki pogled uperen ka Olimpijskim igrama u Tokiju i tu bi htjeli uzeti to zlato i onda bi napravili ono što u svijetu veslanja nitko nije napravio. Zapravo sa svakim osvojenim  zlatom smo napravili, ali olimpijske igre su ipak olimpijske igre i to bi bilo nešto zaista nevjerojatno, to nam je prvi cilj, a dalje ćemo razmišljati, objasnio je Valent.

- I nakon Tokija ostajemo u veslanju, ali koja disciplina ili što drugo. Ne razmišljamo još o tome, rekao je Valent koji je pobjedu posvetio obitelji, zaključuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!