"Uz ovakvu publiku ništa osim zlata nije bilo moguće"

11.09.2022.

10:02

Autor: A.M./HRT/HVS

Jerko Marinić Kragić

Jerko Marinić Kragić

Foto: HTV2 / HRT

Jerko Marinić Kragić postigao je dva gola u uzbudljivom finalu Europskog prvenstva, u kojem je Hrvatska pobjedom nad Mađarskom 10:9 osvojila svoj drugi naslov europskog prvaka.

- Ne bih rekao da sam bio glavna zvijezda. Ova je ekipa koja je čudo, neopisivo, igrati u ovakvoj atmosferi s ovakvom ekipom je božji dar. Nošeni ovom publikom nije bilo moguće izgubiti ovu utakmicu, ništa osim zlata nije bilo moguće, rekao je Marinić Kragić i nastavio o utakmici:


- Kontrolirali smo je od početka do kraja, igrali smo našu igru. Znali smo da je Mađarska čvrsta ekipa, da moramo igrati svoju igru, ne letjeti, ispoštovali smo dogovor i na kraju došli do pobjede.

Uživao je u pažnji i ljubavi zadnjih dana:


- Nema veće tuge od tuge što ovo završava, ovakvu ljubav i podršku koju osjećamo zadnjih par dana, stvarno ne znam što reći. Hvala Splitu i svima koji su ovdje došli i bili uz nas, bez vas ovo ne bi bilo moguće. Osjećali smo se kao zvijezde zadnjih par dana i hvala svima, hvala svima!, zaključio je emotivni Marinić Kragić.

- Stvarno smo odigrali odlično, kao i cijeli turnir. Opet smo igrali dobru obranu, na čelu s Bijačem. Puno je lakše igrati dobru obranu kad je takav vratar iza tebe. Nitko nije baš vjerovao u nas, ali mi smo bili svjesni naše kvalitete, stvarno je dobra atmosfera među nama i stvarno smo dobra klapa, rekao je, uz Konstantina Harkova, trostruki strijelac u finalu Rino Burić.

- Drama, finale Europskog prvenstva, to smo i očekivali. Tvrda utakmica, dobre obrane, posebno naša na čelu s Markom (Bijačem) i uspjeli smo pobijediti za ove prekrasne ljude koji su nas bodrili i bili su nam 14. igrač. Nadam se da je ovo samo početak osvajanja medalja za ovu novu reprezentaciju, pokazali smo svima gdje nam je mjesto i da neće biti pada u hrvatskom vaterpolu, kaže Andrija Bašić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!