23:00 / 15.01.2019.

Autor: A.M./Press Office SPU20

Uvjerljiva pobjeda hrvatskih hokejaša na otvaranju SP-a U20

Hokej na ledu, Hrvatska - Nizozemska (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Hokej na ledu, Hrvatska - Nizozemska (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Odlična utakmica hrvatske mlade hokejaške reprezentacije na otvaranju SP-a U20 IIB., Hrvatska je upisala uvjerljivu prvu pobjedu nad reprezentacijom Nizozemske sa 7:0.
Odlična utakmica hrvatske mlade hokejaške reprezentacije na otvaranju SP-a Divizije II skupine B! Hrvatska je upisala uvjerljivu prvu pobjedu nad reprezentacijom Nizozemske sa 7:0 (1:0, 2:0, 4:0).
Hrvatski hokejaši ušli su u takmicu pomalo usporeno i pod očitim pritiskom domaćeg terena, pa je prvih desetak minuta utakmice pripalo Nizozemcima. No, posložili su svoje redove i nakon prilike Zanoffa u 10. minuti, okrenuli tijek utakmice. Na asistenciju Patrika Dobrića, u 18. minuti gol za Hrvatsku postiže Nikola Kramarić.
Ulazak u drugu trećinu također je bio pod kočnicom, no uspijevali smo se obraniti. U 33. minuti na asistenciju Tome Trstenjaka, za 2:0 gol za Hrvatsku zabija Dominic Rene Čanić. Odmah potom sudac isključuje Luku Kramarića na dvije minute i još dosuđuje disciplinsku kaznu od 10 minuta. No, Hrvatska se uspjela obraniti, a veliki doprinos je dao i Domagoj Troha s tri obrane u tom razdoblju. Hrvatska je nastavila pritiskati i u 40. minuti povela 3:0, a na asistenciju Čanića, u listu strijelaca se upisao debitant u reprezentaciji Leonardo Zanoff.
I na kraju golijada u posljednjoj trećini koja je u potpunosti pripala Hrvatskoj. Raspad Nizozemske počeo je u 41. minuti, ponovo uz asistenciju Čanića, gol postiže Sven Paulović. Nastavila je Hrvatska igrati svoju igru i u 46. minuti, na asistenciju Marina Joje, gol za 5:0 postiže Lovro Hanžek, najmlađi naš reprezentativac. U listu strijelaca se upisao i kapetan Luka Kramarić koji u 52. minuti zabija za 6:0 (asistencija Zanoffa). No, ni tu nije kraj. Hrvatski mladi hokejaši su i s igračem manje (Leo Šutevski isključen), postigli pogodak u 56. minuti, a svoj drugi gol na utakmici postiže Dominic Rene Čanić, na asistenciju Patrika Dobrića. Za najboljeg igrača Hrvatske izabran je stup obrane, golman Domagoj Troha.
Glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo nije krio zadovoljstvo nakon pobjede 7-0: - Dečki su odigrali taktički jako dobro i zrelo, nadigrali smo Nizozemce u svim segmentima. A nemojmo zaboraviti da su Nizozemci stigli kao favorit broj jedan. Ulazak u prve dvije trećine smo samo čekali svoju priliku, a svatko je izvršavao svoj zadatak. Važno je što ni nakon vodstva od 3:0 nismo primili pogodak. Spomenuo je Kolombo i zanimljiv podatak: - Nikad niti jedna hrvatska reprezentacija, u svim uzrastima, nije pobijedila Nizozemce 7:0. Prije dvije godine su seniori pobijedili 6:0 i to je bila najveća naša pobjeda nad Nizozemcima; sve do sada.
Bilo je to odlično otvaranje prvenstva i još bolja najava utakmice sa Srbijom koja se igra u srijedu (16.1.) u 20 sati. - Utakmica sa Srbijom je potpuno nova utakmica i moramo ozbiljno odigrati kako bi došli do konačnog cilja. Idemo korak po korak, zaključio je Kolombo.
U preostale dvije odigrane utakmice, Belgija je bila bolja od Izraela 6:3 (1:0, 1:1, 4:2), a Srbija je pobijedila Meksiko 6:1 (1:1, 1:0, 4:0).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!