19:04 / 18.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Utrka izdržljivosti "24 sata Le Mansa" odgođena za rujan

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Foto: - / -

Automobilistička utrka "24 sata Le Mansa", koja je trebala biti održana 13. i 14. lipnja, odgođena je zbog pandemije koronavirusa.
Automobilistička utrka "24 sata Le Mansa", koja je trebala biti održana 13. i 14. lipnja, odgođena je zbog pandemije koronavirusa i trebala bi biti održana 19. i 20. rujna, objavili su u srijedu organizatori ove utrke izdržljivosti.   
- Odgoda '24 sata Le Mansa' i premještanje iz originalnog lipanjskog termina u ovom je trenutku najprihvatljivije rješenje u sadašnjim, izvanrednim okolnostima, izjavio je u priopćenju predsjednik automobilističkog kluba "L'Ouest" Pierre Fillon.
Odgodom "24 sata Le Mansa" doći će do promjena u kalendaru utrka izdržljivosti pod okriljem Međunarodne automobilističke federacije (FIA).
Ovo je treći veliki događaj iz svijeta auto-moto sporta koji se trebao održati na tlu Francuske, koji je pogođen pandemijom koronavirusa. Prije automobilističkih "24 sata Le Mansa", motociklistička verzija iste utrke premještena je sa 18. i 19. travnja na 5. i 6. rujna, dok je pariška utrka Formule E, koja je trebala biti održana 18. travnja, morala biti otkazana.
Velika nagrada Francuske u motociklizmu još je uvijek u kalendaru s datumom održavanja 17. svibnja, dok je utrka svjetskog prvenstva formule 1 na stazi Le Castellet predviđena za 28. lipnja.
Kalendar Formule 1 zasada je najteže pogođen. Otkazana je Velika nagrada Australije, a do danas su odgođene još tri utrke. Organizatori se nadaju da će sezona započeti u svibnju. U nastojanju da izvedu, koliko - toliko normalnu sezonu, vlasnici Formule 1 odlučili su da ove godine neće biti uobičajene stanke tijekom kolovoza.
"24 sata Le Mansa" pridružili su se velikim francuskim sportskim događajima koji su odgođeni: organizatori teniskog Grand Slam turnira u Roland Garrosu odlučili su ga pomaknuti sa termina u svibnju i lipnju (24.5. - 7.6.) na termin u rujnu i listopadu (20.9. - 4.10.), a još nije poznat novi datu održavanja klasične jednodnevne biciklističke utrke Paris - Roubaix, koja je bila na rasporedu 12. travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!