07:35 / 26.05.2021.

Autor: A.M./Hina

Utjecajni dnevnik Asahi, partner Ol-ja, pozvao na otkazivanje Igara

Logo OI-ja na zgradi tokijske gradske uprave

Logo OI-ja na zgradi tokijske gradske uprave

Foto: Issei Kato / REUTERS/File Photo

Dnevni list Asahi Shimbun, službeni partner Olimpijskih igara u Tokiju, pozvao je u srijedu na otkazivanje Ljetnih igara, pozivajući se na rizike za javnu sigurnost i opterećenje zdravstvenoga sustava od pandemije COVID-a 19.


- Molimo premijera (Yoshihide) Sugu da mirno i objektivno procijeni stanje i odluči o otkazivanju događaja ovog ljeta, navele su novine u uvodniku.


Veći dio Japana, uključujući grad domaćin Tokio, i dalje je pod trećim izvanrednim stanjem za koje se očekuje da će biti produženo i nakon ovog mjeseca.


Anketa je pokazala kako se većina javnosti protivi održavanju Igara ovog ljeta, zabrinuta zbog desetaka tisuća sportaša i dužnosnika koji se spuštaju u zemlju koja je od prošle godine uglavnom ostala zatvorena za strance.


Do srijede rano ujutro, "Odluka o otkazivanju", preuzeta je iz naslova uvodnika lista Asahi, prikupila je više od 21.000 tweetova.


- Konačno, jedan od glavnih sponzora - Asahi Shimbun - napisao je uvodnik za otkazivanje Olimpijskih igara, tweetao je @KaiserAndDragon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!