23:04 / 03.06.2020.

Autor: A.M./Hina

Usprkos sve boljoj situaciji u Finskoj otkazan Finski reli

Sebastien Ogier u akciji u Monte Carlu u siječnju ove godine (Foto: EXPA/PIXSELL)

Sebastien Ogier u akciji u Monte Carlu u siječnju ove godine (Foto: EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Finski reli, koji je se trebao održati od 6. do 9. kolovoza, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, iako je situacija u Finskoj iz dana u dan sve bolja.
Finski reli, koji je se trebao održati od 6. do 9. kolovoza, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, iako je situacija u Finskoj iz dana u dan sve bolja i trenutno ima samo 1.090 aktivnih slučajeva zaraze.
Zbog koronavirusa ove sezone održane su samo tri utrke Svjetskog prvenstva u reliju, a zadnja je bila sredinom ožujka u Meksiku, na kojoj je otkazan zadnji dan utrke, ali je priznata pobjeda Francuzu Sebastienu Ogieru. Prije toga Belgijac Thierry Neuville pobijedio je u Monte Carlu, a Britanac Elfyn Evans u Švedskoj.  
Dva relija, u Argentini i Sardiniji, su odgođena, a otkazane su utrke u Portugalu, Keniji i sada u Finskoj. U kalendaru su još utrke u Novom Zelandu, Turskoj, Njemačkoj, Walesu i Japanu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!