Uspon Zdenka Kožula

04.04.2022.

22:13

Autor: I.L./HRT/Hina

Zdenko Kožul

Zdenko Kožul

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U 9. kolu 22. Pojedinačnog seniorskog prvenstva Europe u standardnom šahu od devetorice hrvatskih internacionalaca četvorica su postigla pobjede, dvojica su remizirala, a trojica izgubila.

Ivan Šarić igrao je na prvom stolu i nakon mirne pozicijske igre remizirao je s Armencem Gabrijelom Sargissianom. Zdenko Kožul, Leon Livaić, Ante Brkić i Hrvoje Stević novim su pobjedama popravili svoj plasman, a gorčinu poraza osjetili su Robert Zelčić, Ognjen Cvitan i Vladimir Bukal. Vrijedi istaknuti da se Kožul probio na diobu 5. mjesta.


Vodeći Nijemac Matthias Bluebaum mirno je remizirao s Liviu-Dieterom Nisipeanuom i ostao na vrhu. Francuz Maxime Lagarde se pobjedom nad Ukrajincem Kirillom Ševčenkom probio na diobu drugog mjesta.


Važniji rezultati 9. kola:

Šarić I.-Sargissian remi, Bluebaum-Nisipeanu remi, Guseinov-Ter Sahakyan remi, Lagarde-Ševčenko 1-0, Kobo-Santos Latasa remi, Iskandarov-Moussard remi, Gadimbayli-Navara 1-0, Anton Guijarro-Brnadskij remi, Jobava-Volokitin remi, Deac-Safarli remi, Kožul-Samunenkov 1-0, Zelčić-Pechac 0-1, Livaić-Sahidi 1-0, Kaasen-Brkić 0-1, Cvitan-Kadrić 0-1, Bukal-Noe 0-1, Levin-Stević 0-1, Kanov-Golubović remi itd.


Poredak na vrhu poslije dva kola prije kraja:

Bluebaum 7,5 bodova, Gadimbayli, Sargissian i Lagarde po 7, Iskandarov, Yuffa, Guseinov, Šarić I., Čeparinov, Moussard, Ter Sahakyan, Nisipeanu, Kobo, Santos Latasa, Martirosian, Kožul, Abasov, Durarbayli i Yilmaz po 6,5 bodova. Od naših reprezentativaca, osim Ivana Šarića i Zdenka Kožula, iznad granice od 50% osvojenih bodova još su Leon Livaić sa 6, Ante Brkić sa 5,5, te Robert Zelčić i Hrvoje Stević s po 5 bodova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!