17:19 / 26.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Uskoro protokol za održavanje natjecanja u loptačkim sportovima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako u novonastalim okolnostima najbolje organizirati natjecanja?
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je u srijedu održala sastanak s predstavnicima najvećih nacionalnih saveza loptačkih sportova s temom kako u novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa najbolje organizirati natjecanja u nadolazećoj sezoni, a kako ne bi došlo do neregularnosti.

Uz ministricu Brnjac sastanku su nazočili i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, koordinator za poslove Civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova Neven Karas i državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Kao predstavnici saveza na sastanak u ministarstvo su stigli predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislava Grahovac i Damir Poljak, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić te predsjednik i direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković i Valentina Bifflin Koljnrekaj.

Predstavnici saveza iznijeli su svoje probleme koji se u ovom trenutku najviše odnose na probleme koji se javljaju kada se zarazi netko od sportaša ili stručnog stožera te izrazili potrebu propisivanja protokola kojim ne bi bio ugrožen cijeli sustav natjecanja.

Na sastanku je dogovoreno kako će Hrvatski zavod za javno zdravstvo u najbržem mogućem razdoblju, a s Ministarstvom turizma i sporta kao koordinatorom cijelog procesa, pokušati pronaći najbolje moguće rješenje kako bi se u prvom redu sačuvalo zdravlje svih pojedinaca, ali opet omogućilo funkcioniranje cijelog sustava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!