Uručene nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu, dobitnici Cvjetko i Teskera

10.09.2021.

22:54

Autor: A.M./Hina

Dodjela Nagrada Dražen Petrović

Dodjela Nagrada Dražen Petrović

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora u petak u Zagrebu uručene su Nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu najuspješnijim hrvatskim mladim sportašicama i sportašima (do 20 godina) te najvećim nadama hrvatskog sporta (do 16 godina).


Najbolja mlada sportašica, džudašica Lara Cvjetko, nije nazočila svečanosti pa je umjesto nje nagradu primio trener Marko Cetinić:


- Lara je danas osvojila drugo mjesto na EP-u u Češkoj i zahvaljuje na ovoj nagradi. Vjerujem da će joj biti zalog i za olimpijsko odličje.


Najuspješniji mladi sportaš također dolazi iz borilačkog sporta -taekvondoaš Josip Teskera, koji je vrlo rezolutno pojasnio što mu znači ovo priznanje: - Dražen Petrović je bio veliki sportaš i iznimno sam sretan zbog ove nagrade, bit će mi veliki poticaj za nastavak karijere.Najuspješnija ženska ekipa mlađih dobnih kategorija je juniorska kuglačka reprezentacija do 18 godina u sastavu: Magdalena Škreblin, Sara Pejak, Anamarija Grdić, Amela Nicol Imširović i Paula Polanščak. Laureati u kategoriji najuspješnije muške ekipe mlađih dobnih kategorija su članovi kadetske rukometne reprezentacije do 19 godina: Dominik Kuzmanović, Ivan Barbić, Matija Car, Adam Šalić, Fabijan Grubišić, Marin Lisac, David Jurišić, Patrik Hršak, Matej Mandić, Marin Božičević, Jakov Dujić, Matej Komljenović, Mario Zakić, Jakov Neralić, Zlatko Raužan, Mislav Obradović, Toma Lučin, Roka Malin, Tin Tompić.


U kategoriji Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada mlađih dobnih kategorija nije bilo nimalo dvojbi. Dobitnici nagrade, uz činjenicu da su bili i jedini kandidati, su Natali Banko i Matej Vukoić, mješoviti par iz streljaštva.


Najveća nada hrvatskog sporta za 2021. godinu dolazi iz jedrenja. To je Tea Peteh koja je poručila da je počašćena izborom za dobitnicu nagrade koja nosi Draženovo ime.


Isto priznanje u muškoj konkurenciji pripalo je mladom tenisaču Duji Markovini koji je nije nazočio uručenju, ali je posredstvom Hrvatskog teniskog saveza poslao svoje dojmove o Nagradi.


- Izuzetno sam počašćen, ponosan i sretan što sam odabran za dobitnika Nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu. Veliko hvala HOO-u, kao i članovima komisije koji su me odabrali, stoji u poruci Duje Markovine koji je zahvalio i obitelji, prijateljima, klubu te svojoj osnovnoj školi na velikom razumijevanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!