11:33 / 28.06.2021.

Autor: A.M./Hina

Umrla jedna od najboljih sportašica Jugoslavije Vera Nikolić

Vera Nikolić

Vera Nikolić

Foto: Duško Mirković / /PIXSELL

Jedna od najboljih sportašica bivše Jugoslavije Vera Nikolić umrla je u Srbiji u 73. godini, javljaju beogradski mediji.

Bivša svjetska i europska rekorderka na 800 m doživjela je moždani udar krajem siječnja, izvijestio je Tanjug, a od tada je bila u umjetnoj komi u bolnici u Beogradu.


Nikolić je rođena 1948. godine u selu Grabovac kod Despotovca i bila je članica kluba Morava iz Ćuprije. Sa 16 godina pridružila se jugoslavenskoj reprezentaciji i ubrzo nakon toga osvojila naslov balkanske prvakinje.


Europska je prvakinja postala 1966. u Budimpešti, a onda pet godina poslije u Helsinkiju. Osvojila je i brončanu medalju na Europskom prvenstvu 1969. Na olimpijskim igrama 1972. bila je peta.


Svjetski rekord na 800 m držala je tri godine, od 1968. do 1971. Nekoliko je puta osvajala nagradu za najboljeg sportaša bivše Jugoslavije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!