22:17 / 25.04.2020.

Autor: A.M./HRT

Umjesto priprema za Giro talijanski biciklist dostavlja hranu

Umberto Marengo (Screenshot: Tg1 Rai)

Umberto Marengo (Screenshot: Tg1 Rai)

Foto: - / -

Talijanski biciklist Umberto Marengo trebao bi se pripremati za Giro D'Italia, no kako je zbog pandemije koronavirusa sve odgođeno potrudio se pronaći alternativne načine za ostanak u formi.
Talijanski biciklist Umberto Marengo trebao bi se pripremati za Giro D'Italia,  no kako je zbog pandemije koronavirusa sve odgođeno potrudio se pronaći alternativne načine za ostanak u formi.

I sjetio se - dostava hrane. Na ideju je došao pričajući s djevojkom o sladoledu. Pronašli su slastičarnicu, a njemu je sinulo da im je možda potreban brzi dostavljač.

Kontaktirao je gradonačelnika i uskoro su mu pronašli posao.

- Ljudi su oduševljeni, posebno jer se uvijek nastojim popeti uz stepenice da što više vježbam, kaže.

Obavi 30-ak dostava dnevno po Torinu,  a osobni "karantenski" rekord mu je 70 kilometara u jednom danu.

Ipak, nije to ni blizu pravog treninga:- Ovo je tek minimum, ni blizu normalnom treningu, čak i ako nastojim dostaviti hranu najbrže moguće, rekao je.

Ne voli rutinu teretane, na koju ga je nagovarao trener, pa mu se ovo učinilo puno boljim izborom: - Barem mi je glava na zraku i ne puni se glupostima.

Marengov tim Vini Zabu KTM nije neka velika momčad u biciklističkim krugovima, velika je stvar za njih da su se uopće kvalificirali na ovogodišnji Giro, no sad im je sve palo u vodu. Iako je mnogo toga neizvjesno, očekuje se da će profesionalni sportaši u Italiji uskoro moći trenirati, pa Marengova dostavljačka karijera neće biti dugog vijeka. A neki su se sigurno taman navikli na superbrzu dostavu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!