12:50 / 09.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/HOO

Ukrajinski veleposlanik zahvalio na brizi za ukrajinske sportaše

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), predvođeno predsjednikom Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Sinišom Krajačem, boravilo je u utorak na prijamu u ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu. 

Ukrajinski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Vasilj Kirilič, u srdačnom je razgovoru zahvalio predstavnicima HOO-a na svemu što čine za ukrajinske sportaše i sportašice koji su, uslijed ratnih strahota, prisiljeni napustiti domovinu.

Organizacija pomoći ukrajinskim sportašima bila je i dominantna tema sastanka u ukrajinskom veleposlanstvu. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izvijestio je veleposlanika Kiriliča kako će se, prema odluci Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Europskih olimpijskih odbora (EOO), ukrajinskim sportašima i sportašicama omogućiti nastavak treniranja i bavljenja sportom u bilo kojoj državi članici EOO-a, pa tako i u Hrvatskoj.

Glavni tajnik HOO-a Krajač najavio je da će o tome brinuti svaki nacionalni sportski savez (NSS), iz čijih sportova se jave pridošlice iz Ukrajine, naravno, sve u koordinaciji s HOO-om.

Prvi su to učinili jedriličari, koji su ukrajinskim kolegama na natjecanju u Hrvatskoj u vrijeme početka ratnih zbivanja u njihovoj domovini, omogućili ostanak u Kaštel Lukšiću.

Javili su se i drugi NSS-ovi, izrazivši spremnost za prihvat ukrajinskih sportaša. To je mogla potvrditi i savjetnica glavnog tajnika HOO-a, ujedno i HOO-ova koordinatorica za pomoć ukrajinskim sportašima Mia Baćić, koja je uz predsjednika Matešu i glavnog tajnika Krajača, nazočila sastanku u ukrajinskom veleposlanstvu.

Ukrajinski veleposlanik, Nj. E. Vasilj Kirilič, srdačno je zahvalio na izrazima potpore i solidarnosti HOO-a, kao i svih građanki i građana Republike Hrvatske prema njegovu narodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!