Ude zlatni, Benović srebrni na Svjetskom kupu u Cottbusu

26.02.2022.

17:33

Autor: M.Š./Hina/HRT

Filip Ude

Filip Ude

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je zlato na konju s hvataljkama, a Aurel Benović srebro na tlu na Svjetskom kupu u Cottbusu.

Ude, srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. i u 35. godini pokazuje da i dalje pripada svjetskom vrhu. U Cottbusu je u svom 63. finalu na Svjetskom kupu u karijeri osvojio 17. medalju, a ovo mu je ukupno četvrto zlato.

Od posljednjeg zlata na SK za njega, prošlo je osam godina. Na vrhu postolja do sada je bio u Moskvi i Mariboru 2006., ali na tlu, te 2014. u Osijeku na konju s hvataljkama.

- Sretan sam. Druga pobjeda u karijeri na konju s hvataljkama. Nakon skoro 30 godina karijere. Napravio sam najbolju vježbu u finalu. Nisam išao cijelu svoju vježbu, iako sam je pojačao u odnosu na kvalifikacije i bilo je dosta za zlato, rekao je Filip.

U Cottbusu je slavio s ocjenom 14.366, srebrni je bio Ukrajinac Ilja Kovtun (14.166), a brončani Amerikanac Brody Malone (14.133).

Bivši viceprvak Europe na tlu, Aurel Benović, u svom šestom finalu Svjetskog kupa u karijeri osvojio je petu medalju.


Osječanin je do sada osvajao zlata na SK u Varni 2021. i Mersinu 2019., srebro ima iz svog Osijeka 2021. te broncu iz Kopra 2019.Danas je u Cottbusu od Aurela (13.766) bolji bio samo Bjelorus Jahor Šaramkov (13.933).

Brončani je Talijan Thomas Grasso sa 13.700 bodova.

- Sretan sam i zadovoljan sa srebrnom medaljom. Moram biti iskren i reći da nisam baš pretjerano zadovoljan s izvedbom same vježbe, ali medalja je tu i ne mogu se žaliti. Bilo je nekih greškica koje se nisu morale dogoditi, ali hvala Bogu imam priliku ispraviti to na Svjetskom kupu u Dohi koji me čeka sljedećeg tjedna. U ponedjeljak putujemo tamo, u utorak je podij trening i u srijedu imamo kvalifikacije. Nadam se također ulasku u finale i da ću ponoviti ovako dobar rezultat. Super je što sam odmah krenuo skupljati bodove kako bih se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo na jesen u Liverpoolu, rekao je nakon osvajanja medalje Aurel Benović.

Sutra od 14 sati, posljednjeg dana natjecanja u Cottbusu, Hrvatska će imati finalistu na preči, aktualnog srebrnog olimpijca Tina Srbića.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!