Ude u finalu Svjetskoga kupa u Bakuu

01.04.2022.

16:16

Autor: I.L./HRT/HGS

Marijo Vukoja, Filip Ude

Marijo Vukoja, Filip Ude

Foto: - / HGS

Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) plasirao se u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu, posljednjem kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu. 

Novim odličnim rezultatom, nakon osvojenog zlata na Svjetskom kupu u Cottbusu gdje je skupio 30 kvalifikacijskih bodova i s 9. mjestom u Cairu (8 bodova), sada će samo dodatno potvrditi plasman na SP.

Danas je u kvalifikacijama Bakua bio 5. s ocjenom 14.133 (start 5.5) i time izborio svoje 64. finale u karijeri. Za 18. medalju pak na Svjetskim kupovima borit će se u nedjelju. Najbolji u kvalifikacijama konja s hvataljkama u Bakuu bio je Kazahstanac Nariman Kurbanov (14.466).

- Išao sam start 5.5, lakšu vježbu kao i svaki put do sada u kvalifikacijama ove sezone jer je to, ako napravim, dovoljno za finale. U nedjelju ću pojačati vježbu na 5.8 ili 5.9, ako ću se dobro osjećati i ako ću imati snage, a kako zadnji nastupam vidjet ću hoće li trebati takav start ili ne. Sretan sam što sam pokazao da sam još tu, da se borim s dečkima ravnopravno i nadam se da će u nedjelju sve biti po planu, poručio je Ude nakon kvalifikacija.

Vlahek i Ude

Vlahek i Ude

Foto: - / HGS

Na konju s hvataljkama danas je nastupio i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) koji je sa 13.533 završio kao 15. među čak 45 konjaša.

- Ocjena je realna za ono što sam napravio. Bilo je puno greškica tijekom vježbe. Malo smo taktički smanjili početnu ocjenu za ovaj Svjetski kup da dobijem taj momentum odrađenih vježbi na natjecanju. To nam je uspjelo i to sad ostaje samo ispolirati za drugi dio sezone, rekao je Vlahek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!