Ude rezerva za finale Svjetskog kupa u Kairu

17.03.2022.

21:19

Autor: I.Ž.K./HRT/HGS

Mateo Žugec i Filip Ude

Mateo Žugec i Filip Ude

Foto: Slobodan Kadić / HGS

Hrvatski gimnastičar Filip Ude prva je rezerva za finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Kairu, dok je drugi hrvatski reprezentativac na ovoj spravi, Mateo Žugec, zauzeo 15. mjesto u kvalifikacijama.

Ude, član GK Marijan Zadravec Macan završio je kao deveti, s istom konačnom (13.733), ali i istom početnom ocjenom (5.5) kao i Alžirac Mohamed Amine Yousfi s kojim dijeli ovu poziciju.

Mateo Žugec iz varaždinske GK Vindije ocijenjen je sa 13.233 za 15. mjesto među čak 40 konjaša. Najbolju ocjenu u kvalifikacijama imao je Irac Rhys McClenaghan, 15.066 bodova.

- Zadnja dva Kazahstanca u kvalifikacijama prestigla su me i ostao sam bez finala. Nisam zadovoljan sa vježbom jer sam raširio noge i na saskok sam išao s previše snage, malo i stao, rekao je nakon kvalifikacija Filip Ude.

Ude, koji je na startu sezone osvojio zlato na Svjetskom kupu u Cottbusu i time skupio 30 bodova koji su kvalifikacijski za Svjetsko prvenstvo krajem godine, ovim devetim mjestom u Kairu dodao je još osam bodova i gotovo siguran je putnik za Liverpool.

Konačna lista podvući će se nakon posljednjeg kvalifikacijskog Svjetskog kupa, od 31. ožujka do 3. travnja u Bakuu.

- Mislim da sam ovim nastupom danas još sigurniji za Svjetsko prvenstvo. Još ostaje Baku, nadam se da ću tamo ući u finale da si zabetoniram taj plasman na SP, poručio je Ude.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!