15:07 / 19.11.2020.

Autor: K.L./Hina

U Zagrebu Europsko klupsko prvenstvo u taekwondou

Kristina Tomić Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kristina Tomić Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na prvenstvu će nastupiti i Kristina Tomić, europska prvakinja i olimpijka za Tokio 2021.
U Zagrebu je održana je tiskovna konferencija uoči početka 8. Otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou koje će se održati od 21. do 25. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Westin, u organizaciji TKD Jastreb Zagreb i TKD Karlovac.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021.
Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.
- Čestitam na hrabrosti organizatorima, uistinu je bila potrebna velika hrabrost prihvatiti domaćinstvo u ovakvim uvjetima. Svi sportovi podižu razinu organizacije prema novim mjerama, jer na prvom mjestu mora biti zdravlje i sigurnost sufionika, a vjerujem da će i ovo prvenstvo to potvrditi. Nitko ne želi nakon natjecanja informacije o zaraženim ljudima iz sustava sporta, kazao je državni tajnik za sport Tomislav Družak.
Na prvenstvu će nastupiti i Kristina Tomić, europska prvakinja i olimpijka za Tokio 2021. 
- Moje posljednje natjecanje bio je US Open koncem veljače ove godine, Tamo sam osvojila zlato, bila sam u dobroj formi prije pandemije, a tijekom lockdowna bilo je teško i nezahvalno trenirati, motivirati se i održavati formu na kojoj smo bili, a kamoli pričati o nekom napretku. Svima nam je laknulo kada su mjere popustile i mogli smo nastaviti trenirati, ali nedostaju natjecanja, trening nikad ne može nadomjestiti borbu i jako se veselimo ovom natjecanju. Odgoda Olimpijskih igara još mi je pojačala želju i volju za boljim rezultatom. Prije godinu
dana bio je cilj otići i nastupiti na Olimpijskim igrama, no sada znam da tamo neću putovati kao turistkinja, napravit ću sve za najbolji nastup i rezultat u Tokiju sljedeće godine, kazala je Tomić.
Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenoga  u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!