16:24 / 29.08.2018.

Autor: A.M./Hina

U Zagreb stižu svi najbolji svjetski bacači kugle

Ryan Crouser u Zagrebu 2016. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Ryan Crouser u Zagrebu 2016. (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bacanje kugle već je godinama jedna od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala, a pogled na startnu listu govori da će tako biti i ove godine.
Bacanje kugle već je godinama jedna od najjačih disciplina Hanžekovićevog memorijala, a pogled na startnu listu govori da će tako biti i ove godine, objavio je u srijedu organizator.
Štoviše, skoro da i nema kuglaša koji nešto znači, a da neće nastupiti na 4. Memorijalu Ivana Ivančića, natjecanju pokraj zagrebačkih gradskih fontana koje je postalo redovito okupljalište najboljih svjetskih bacača kugle.
U Zagreb, tako, dolaze aktualni olimpijski pobjednik Ryan Crouser, svjetski prvak Tom Walsh i novi europski prvak Michal Haratyk. Svakako treba istaknuti da će prvi puta u Zagrebu bacati i dvostruki svjetski prvak David Storl.
I u takvoj konkurenciji Hrvatska će imati jake adute u Stipi Žuniću, osvajaču brončane medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Londonu te Filipu Mihaljeviću, koji je godinu prije iznenadio svijet broncom na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu.
Rekord mitinga od 2016. godine s dalekih 22.28 metra drži Ryan Crouser.
Bacanje kugle, privremena startna lista:
Tom Walsh                                       NZL       
STIPE ŽUNIĆ HRV      
Damien Birkinhead                          AUS      
Mesud Pezer                                   BIH       
FILIP MIHALJEVIĆ HRV      
Ryan Crouser                                 SAD      
Franck Elemba                               CGO      
David Storl                                      NJEM      
Michal Haratyk                                POLJ

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!