21:03 / 22.02.2021.

Autor: Hina

U Splitu predstavljena knjiga "King of the ring"

Branko Cikatić

Branko Cikatić

Foto: Tino Jurić / PIXSELL

Uoči godišnjice smrti velikana hrvatskog borilačkog sporta Branka Cikatića u svečanoj dvorani ŠC Gripe u Splitu održana je promocija knjige "King of the ring o njegovim sportskim uspjesima.

Cikatić je knjigu počeo raditi 2013. godine, a završila ju je udovica proslavljenog Splićanina koji je umro 23. ožujka 2020. u 66. godini nakon teške bolesti.


Knjiga na 170 stranica donosi presjek Cikatićeve izvanredne sportske karijere u tajlandskom boksu i kickboxingu, a spomenuti su svi njegovi veliki rezultati, program priprema, taktički prikaz borbi,  osvajanje K-1 turnira 1993 uz pomoć tajlandskom boksa...


Cikatić je čitateljima želio približiti povijest tajlandskog boksa, navode se detalji o počecima tajlandskog boksa u Hrvatskoj, njegov rad s mladima i otvaranje kluba Tigar Cikatić. U knjizi se nalaze i nikad objavljene slike iz Japana koje su bile dio Brankove osobne borilačke arhive.


- Jedna od posljednjih želja mog supruga bila je da završim tu knjigu i da je objavim. Ponosna sam što je knjiga izdana, a tužna jer Branko to nije doživio. Zbog toga su mi pomiješane emocije. Vjerujem da je Branko ponosan na nas jer mi je uvijek govorio kako zna da ćemo mi to dovršiti na način kako je on zamislio, kazala je Ivana Davidovski Cikatić (46), udovica legendarnog borca.


Osim Ivane, na knjizi su radila su i njihova djeca, 18-godišnji sin Bruno, budući profesionalni boksaš te tri godine starija studentica prava Lucija.


- Bio mi je potpora i sretan sam što smo uspjeli dovršiti ovu njegovu životnu želju, dodao je sin Bruno.


Cikatić je bio je prvi pobjednik K-1 Grand Prix turnira u Japanu u travnju 1993. godine. Sve tri borbe je završio nokautom, a u završnici je pobijedio slavnog Ernesta Hoosta.
Turnir je osvojio s 38 godina i 208 dana te je i danas najstariji borac kojemu je to uspjelo. "Hrvatski tigar" je bio i osvajač europskih i svjetskih titula u tajlandskom boksu i kickboksu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!