18:48 / 21.06.2020.

Autor: Boris Jelavić/HRT

U Skradinu otvorena europska automobilistička sezona

Skradin (Screenshot: HRT)

Skradin (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

U Skradinu je ovaj vikend otvorena europska automobilistička scena, jer 14. nagrada Skradina, tradicionalna međunarodna utrka na brdskim stazama, ujedno je i prva u Europi poslije pandemije.
U Skradinu je ovaj vikend otvorena europska automobilistička scena, jer 14. nagrada Skradina, tradicionalna međunarodna utrka na brdskim stazama, ujedno je i prva u Europi poslije pandemije. U borbi višestrukih europskih prvaka Talijan Cristian Merli slavio je ispred sunarodnjaka Simonea Faggiolija uz rekord staze. Od hrvatskih predstavnika najuspješnijiji je u formuli Laslo Sas, a u kategoriji automobila Dejan Dimitrijević, ispred Domogaja Perekovića i Matije Jurišića.
- Ovdje je zaista sjajno i drago nam je što smo nastupili ove godine. Predivan je osjećaj voziti u ovakvom ambijentu, u blizini mora. Zaista smo ugodno iznenađeni, gostoljubivost se vidi na svakom koraku, ovo je odlična utrka, prokomentirao je višestruki europski prvak na brdskim stazama  Simone Faggioli. Ovogodišnje izdanje oktanskog spektakla u organizaciji šibenskog Autokluba Mihovil okupilo je više od stotinu automobila i šest formula iz šest zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!