U Sisku otvoreno 54. izdanje Zlatne piruete

08.12.2022.

22:21

Autor: K.L./Hina

 Otvorenje 54. Zlatne piruete Zagreba 2022.

Otvorenje 54. Zlatne piruete Zagreba 2022.

Foto: Edina Zuko / PIXSELL

U četvrtak je u sisačkoj dvorani Zibel otvoreno 54. izdanje Zlatne piruete, najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju, a prvi su na led izašli klizači i sportski parovi.

Prigodnim govorom ovogodišnje izdanje Zlatne piruete otvorila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden, nakon što se okupljenima obratila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.


- Sisak će sa zadovoljstvom ova tri dana biti domaćin svim klizačicama i klizačima. Drago nam je da je Zlatna pirueta i ove godine došla k nama. Čestitke organizatorima, i ove godine ste nadmašili same sebe i vjerujem da će i publika to prepoznati. Navijat ćemo zajedno, poručila je sisačka gradonačelnica.


- Ovo je posebna prilika za nas jer smo velikim trudom uspjeli prikupiti respektabilan broj klizača na ovo natjecanje iz čak 36 zemalja sa svih kontinenata. U Sisku će nastupiti 28 klizačica, 15 klizača, 16 sportskih i 20 plesnih parova. Veliko je to priznanje i potvrda kvalitete našeg rada svih ovih godina u kojima smo Zlatnu piruetu održali u svjetskom vrhu, rekla je Paliković Gruden.


U muškoj konkurenciji je nakon kratkog programa u vodstvu Amerikanac Camden Pulkinen, peti klizač svijeta, s uvjerljivih 85,45 bodova ispred Estonca Mihaila Selevka (77,32).


Najbolji kratki program kod sportskih parova imali su Nijemci Alisa Efimova i Ruben Blommaert (65,79), a slijede ih dva američka para, Smirnova i Siianytsia (62,44) te Kam i O'Shea (62,07).


U petak će u 11 sati započeti ritam ples plesnih parova, od 14.15 sati na rasporedu je finale sportskih parova, a od 17.30 sati i finale u konkurenciji klizačica. U subotu su na rasporedu finalni nastupi klizača i plesnih parova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!