21:12 / 02.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

U NFL-u planiraju na vrijeme krenuti sa sezonom

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Prvi natjecateljski dan nove NFL sezone trebao bi biti 10. rujna.
U kalendaru Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), koji će biti objavljen krajem sljedećeg tjedna, neće biti većih promjena, a novog pobjednika Super Bowla trebali bi saznati 7. veljače 2021.

Prvi natjecateljski dan nove NFL sezone trebao bi biti 10. rujna, a vodstvo lige zasad računa da će tada biti dopušten dolazak navijačima na stadione.

- Planiramo krenuti na vrijeme, izjavio je glasnogovornik NFL-a Brian McCarthy.

No, čelnici lige paralelno rade i na pričuvnim planovima, koji će biti aktivirani ako se situacija sa širenjem koronavirusa ne stabilizira. O svim potezima, kao i o zaštitnim mjerama, liga se savjetuje s predstavnicima igrača i medicinskim stručnjacima.

Jedan od pričuvnih planova uključuje odgađanje početka sezone do sredine listopada, ali nitko nije spomenuo kao mogućnost odigravanje utakmica na jednoj lokaciji, o čemu kao opcijama razmišljaju NBA liga i MLB.

Vodstvo NFL-a je u dogovoru s predstavnicima igrača odlučilo držati zatvorenima sve trening centre do onog trenutka kada će u svim saveznim državama u kojima se nalaze momčadi stupiti na snagu ublažene mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom. Momčadi se već pripremaju za održavanje pripremnih kampova i treninga virtualnim putem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!