U nedjelju supermaraton "Od Kaptola do Kaptola"

23.03.2023.

19:31

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Najavljen 46. supermaraton Zagreb - Čazma

Najavljen 46. supermaraton Zagreb - Čazma

Foto: Damir Špehar / PIXSELL

Najduža cestovna utrka u Hrvatskoj, međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma u duljini od 61.35 kilometara održat će se ove nedjelje s početkom u Zagrebu u osam sati ujutro i očekivanim dolaskom prvih natjecatelja na cilj u Čazmu u iza 11 sati.

Jednu od najzahtjevnijih atletskih utrka u Hrvatskoj i jedinu koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u susjednoj županiji, u gradu Čazmi najavili su u četvrtak župan Marko Marušić i gradonačelnik grada Čazme Dinko Pirak.

- Bjelovarsko-bilogorska županija i ove godine je pokrovitelj je supermaratona i tako će i ostati jer je riječ o događaju koji nije samo sportska, već prepoznatljiva turistička, zabavna i kulturna manifestacija. Ova utrka spaja dva Kaptola, zagrebački i čazmanski, spaja dva stara grada, Zagreb i Čazmu, i uvjeren sam da će odaziv kao i svaki put biti odličan. Supermaraton je iznimno važan za promociju zdravog života i sporta i Županija će manifestacije koje potiču bavljenje sportom i razvijanje zdravih životnih navika od malih nogu uvijek podupirati, poručio je župan Marušić i pozvao sve koji mogu da se uključe i sudjeluju u utrci koja se ove godine održava 46. puta, a poznata je i po nazivu "Od Kaptola do Kaptola".

Dinko Pirak i Marko Marušić

Dinko Pirak i Marko Marušić

Foto: Damir Špehar / PIXSELL

Međunarodni supermaraton Zagreb - Čazma okuplja atletičare iz nekoliko zemalja, a vikend u kojemu se utrka održava donosi posebnu živost Čazmi.

- Hvala Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što nakon 10 godina stanke podupire ovu manifestaciju i daje nam potporu u organizaciji. Brend maratona poznat je u svijetu atletičara, pa pripreme traju i nekoliko mjeseci, ali za mene je pobjednik svaki onaj natjecatelj koji uspije dovršiti ovu utrku. Ove godine nastupit će 300-tinjak naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji će sudjelovati u utrkama po ulicama grada. Prilika je to za roditelje da zajedno s njima dođu i posjete grad Čazmu, kazao je Pirak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!