U Čazmu se vraća "Delta Winter Show"

04.02.2022.

09:19

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

"DELTA WINTER SHOW ČAZMA 2022"

"DELTA WINTER SHOW ČAZMA 2022"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa, u Čazmu se vraća "DELTA WINTER SHOW ČAZMA 2022". Rally će se održati 5. i 6. veljače na istim lokacijama i po istom programu kao i 2020. godine. Očekuje se da će na reliju sudjelovati pedesetak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Italije.

- Natjecanje će se održati ovaj vikend. U subotu lagano krećemo s pregledom dokumenata i vozila, nakon čega natjecatelji idu na testne vožnje. U subotu u 17 sati je svečano otvorenje i očekujemo puno gledatelja, rekla je direktorica rallyja Mirjana Šimek Bilić u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Staze se, kazala je, zatvaraju najmanje 1 sat prije početka natjecanja, imaju predvozila koja provjeravaju da li je sve na svome mjestu, a logistička ekipa postavlja ograde i trake. Najvažnije je, rekla je, slušati upute suca, oni će razmjestiti gdje je najsigurnije.

Natjecatelj Daniel Vojvodić je rekao da je čazmanski rally jedan od najljepših makadamskih rallyja u ovoj regiji.

- Ne možete odoljeti, a da ne nastupite, rekao je.

Šimek Bilić je rekla da na ovom rallyju nema žena kao vozačica, no ima ih kao suvozačica. Vojvodić kaže da ga veseli popularan trend uključivanja žena u ovaj sport.

Vojvodić je govorio o rally utrkama tijekom korone, rekao je da je 2020. bila problematična, no u 2021. su održane gotovo sve utrke prema kalendaru.

- Što se tiče epidemije, automobilistička natjecanja su općenito izrazito kvalitetno održana, rekao je.

Najveći uspjesi su mu, rekao je, kada je bio prvak prvenstva Hrvatske u nižim kategorijama, s godinama je sve prerastao i počeo težiti boljim i bržim automobilima.

Vojvodić će se natjecati protiv supruge Tatjane koja će nastupiti kao suvozačica Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI. Daniel će nastupiti u Mitsubishi Lanceru EVO sa suvozačicom Lanom Sutlović.

- Imamo duel i kao posada i što se tiče marke automobila, rekao je.

Šimek Bilić je rekla da grad Čazma velika podrška, grad je jako zainteresiran, kao i lokalno stanovništvo, zbog čega je organizatorima mnogo lakše.

- U nedjelju startamo u 9 sati s prvim brzinskim ispitom, vozi se od Gornjeg Miklouša do Šimljanika. Staza je duga oko 12 km. U 16 sati je objava privremenih rezultata, dok će u 17 sati biti podjela nagrada i objava službenih rezultata, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!