11:34 / 10.06.2020.

Autor: I.L./Hina

U Australiji početkom srpnja počinje ragbijaško prvenstvo

Ilustracija (REUTERS/Peter Cziborra)

Ilustracija (REUTERS/Peter Cziborra)

Foto: - / REUTERS

Ragbi je u Australiji jedan od najpopularnijih sportova.
Kako je prema vodećim australskim epidemiolozima ta zemlja na putu da do kraja ovoga mjeseca proglasi završetak epidemije koronavirusa, već početkom srpnja najvjerojatnije će započeti natjecanja u ekipnim sportovima pa je tako australska ragbijaška "Super Rugby AU" liga objavila kako će započeti sezonu 3. srpnja.

- Sada smo usredotočeni na ono što bismo i trebali biti... Super Rugby AU će započeti sljedećeg tjedna, rekao je vršitelj dužnosti izvršnog predsjednika Australskog ragbijaškog saveza Rob Clarke.

U "Super Rugby AU" natječe se pet momčadi koje će odigrati dvokružni ligaški sustav do početka rujna nakon čega slijedi dvotjedno doigravanje koje bi trebalo završiti 19. rujna.

Ipak, "Super Rugby" natjecanje, koje je prekinuto u ožujku, a u kojem uz australske momčadi sudjeluju i klubovi iz Novog Zelanda, Južnoafričke Republike, Argentine i Japana, neće se nastaviti ove godine.

U Australiji je u srijedu registrirano sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom te je dosad 7274 osoba oboljelo.

- Prema našem viđenju, do kraja ovog mjeseca će koronavirus u najvećem dijelu nestati iz naše zemlje. Ovi podaci tome uvelike idu u prilog, izjavio je viši virolog najnaseljenije australske savezne države New South Walesa Bill Rawlinson.

Ragbi je u Australiji jedan od najpopularnijih sportova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!