20:56 / 24.02.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Turska i Litva u Poreču izborile EP u paraodbojci

-

-

Foto: - / -

Sve ekipe su bile zadovoljne izvrsnim uvjetima natjecanja.
Nakon 21 meča u porečkoj sportskoj dvorani Hotela Diamant u organizaciji Europske paraodbojkaške federacije završile su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, nastup na EP izborile su reprezentacije Turske i Litve.

Turske se plasirala na EP bez ijednog poraza u kvalifikacijama, dok je Litva zabilježila jedan poraz u međusobnom susretu, a u skupini su još igrale Češka, Francuska, Gruzija, Italija i Slovenija.

Europsko paraodbojkaško prvenstvo na rasporedu je u srpnju na kojemu će nastupiti 12 vrsta među kojima je i Hrvatska, koja je u studenom 2017. također u Poreču zauzela izvrsno četvrto mjesto.

Sve ekipe su bile zadovoljne izvrsnim uvjetima natjecanja.

Od iduće godine Europska paraodbojkaška federacija uvodi dvije razine Europskih prvenstava i to diviziju A u kojoj će se natjecati 12 ekipa u muškoj konkurenciji i diviziju B u kojoj će se minimalno natjecati 7 muških nacionalnih reprezentacija.

- Iako je Europska paraodbojkaška federacija bila domaćin natjecanja, izuzetnu veliku tehničku pomoć dobila je od OK Poreč, Sportske zajednice grada Poreča i Hotela Diamant na čemu smo im jako zahvalni budući da su još jednom prepoznali važnost i atraktivnost sporta osoba s invaliditetom, izjavila je glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije Ivana Pavić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!