22:47 / 20.03.2021.

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik HTV/I.L.

Turniri u taekwondou na otvorenom po Dalmaciji

Trening u taekwondo klubu Marjan na Gripama

Trening u taekwondo klubu Marjan na Gripama

Foto: HTV / HRT

Teška i izazovna godina za hrvatski taekwondo. Bez velikih natjecanja godinu i pol.

Pandemija je zatvorila vrata dvorana i za mlađe kategorije. Zbog toga naglo pada broj djece koja treniraju. U nekim klubovima Splitsko-dalmatinske županije, koji nemaju vlastitu dvoranu, kažu, pao je za čak oko 50 posto. Stoga su iz Hrvatskog taekwondo saveza donijeli dosad neviđenu odluku o održavanju daljnjih natjecanja.

- Kako bi premostili odluku stožera o zabranama daljnjih natjecanja za borilačko-kontaktne sportove u zatvorenome donijeli smo odluku da će se s dolskom ljepšeg vremena turniri održavati na otvorenome i to po Dalmaciji. Zasad ovo nikad nismo imali jer je taekwondo dvoranski sport, rekao je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo.

Košarkaška i rukometna igrališta prenamijenit će se u taekwondoaška borilišta na otvorenom. Dobre su to vijesti i uoči ovoljetnih igara u Tokiju na kojima Hrvatska za sada ima tri predstavnika, Kristinu Tomić, Mateu Jelić i Tonija Kanaeta. Lovre Brečić mogao bi biti i četvrti putnik za Japan ako ostvari dobar rezultat na skorim europskim kvalifikacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!