16:31 / 29.12.2021.

Autor: K.L./HRT

Tucak: Zanimljivo da mi na treningu izgledamo bolje nego na utakmici

Ivica Tucak na utakmici sa Crnom Gorom

Ivica Tucak na utakmici sa Crnom Gorom

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Iako je hrvatska vaterpolska reprezentacija jučer u prijateljskoj utakmici pobijedila Crnu Goru s 9:8, izbornik Ivica Tucak nije bio pretjerano zadovoljan.

- Uopće nisam zadovoljan, odigrali smo lošu utakmicu. Ovo sada već postaje indikativno. Ovako, ovo što ste sada vidjeli je ogromna razlika u odnosu na prethodna tri zatvorena treninga. Znam da je kapica reprezentacija puno teža od ostalih, znam da su se momci pojavili nakon 3-4 dana blagdana, ali je zanimljivo da mi na treningu izgledamo bolje nego na utakmici. Tako je bilo i protiv Italije. Sve je to meni određeni pokazatelj da ovakvih utakmica njima, svima nama jednostavno treba, rekao je Tucak nakon utakmice.

Sličnog su razmišljanja bili i igrači Marko Žuvela te Lorena Fatović.

- Na treninzima je to čak bolje izgledalo, bolji smo bili, imali smo čvršći presing. Ušli smo ne čak ni tako loše, ali previše je bilo pogrešaka koje nismo smjeli raditi. da smo realizirali 2-3 igrača više na početku, mislim da bi i utakmica išla na sasvim drugi način. No, tek smo počeli s pripremama i ima još prostora za napredak, rekao je Marko Žuvela.

Fatović smatra da je važna pobjeda, iako se radi o prijateljskoj utakmici te naglašava da će Barakude iz utakmice u utakmicu poboljšavati igru.

- Čini mi se čak da je ovo bilo i bolje nego prethodna utakmica s Talijanima, ali da je bilo dobro… nije! I nadam se da će u novoj godini biti bolje sve! I život, i utakmica!, zaključio je Fatović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!