20:47 / 01.07.2021.

Autor: T.D./Sport/HRT

Tucak: Više ćemo pridodavati taktičkim i tehničkim stvarima

Ivica Tucak

Ivica Tucak

Foto: Sport / HRT

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije gostovao je u Sportu HTV-a i govorio kako napreduje reprezentacija uoči pripremnih turnira za Olimpijske igre u Tokiju.


Hrvatska vaterpolska reprezentacija odrađuje posljednji trening u Zagrebu prije odlaska na dva velika završna pripremna turnira uoči puta u Tokio. 

- Iza nas su dva teška mikrociklusa, teški, zahtjevnih priprema. Ušli smo u ovaj treći koji nam je izuzetno važan s obzirom na to da ćemo imati dva jaka međunarodna turnira. Više ćemo pridodavati taktičkim i tehničkim stvarima. Ovo je vrlo važno za nas. Vjerujem da ćemo to odraditi na jedan dobar način. Dovoljno je vremena do početka Olimpijskih igara, nema nikakve žurbe. Imamo utakmicu protiv Španjolske, potom Rusija i Mađarska, kasnije Italija, trebali bi nam dati odgovor kako bi naša igra trebala izgledati, rekao je Ivica Tucak.

Rekao je kako je izbor putnika za veliko natjecanje uvijek težak izbor.

- Izbor nije lagan i moram izabrati 13 najboljih igrača, tu nema emocija. Imamo još neke dileme, pitanje bekova i tako neke stvari. Poslije turnira u Italiji ćemo definirati popis 13 putnika, rekao je.

Istaknuo je kako su trenutno svi igrači zdravi, ali bilo je malih problema s Marom Jokovićem, koji je imao problem s rebrima, ali to je zacijelilo.

- Sutra će nastupiti protiv Španjolske, igrat će cijeli turnir u Mađarskoj, falio nam je cijeli turnir u Šibeniku, zaključio je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!