18:21 / 18.01.2020.

Autor: M.M./Hina

Tucak: Pobjednik u nijednom trenutku nije bio upitan

-

-

Foto: - / -

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 3. kolu A skupine Europskog prvenstva selekciju Slovačke sa 16-4.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u 3. kolu A skupine Europskog prvenstva selekciju Slovačke sa 16-4 i time sa šest bodova osvojila prvo mjesto u skupini i izborila izravni plasman  u četvrtzavšnicu prvenstva.

Barakudama uvjerljiva pobjeda protiv Slovačke

- Tražio sam od igrača da ostanemo u turniru motivirano, sa željom i htijenjem. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Nama je bilo bitno odraditi to muški i pošteno, što smatram da smo i napravili te završili ovu prvu fazu natjecanja upravo onako kako smo i priželjkivali. Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bi ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najviše zgoditaka na utakmici postigao je kapetan Andro Bušlje koji je sa svojih današnjih petlova postao i najučinkovitiji igrač u reprezentaciji. Tri gola upisali su Lončar i Miloš, dok su Fatović i Joković ubacili po dva, a Benić jedan pogodak. I vratari su bili na zavidnoj razini pa je tako Bijač u prve dvije četvrtine upisao tri od pet obrana i time ostvario 60-postotni učinak, dok je Marcelić u posljednje dvije četvrtine zabilježio šest od osam obrana i time upisao odličan 75-postotni učinak.

- Nisu su lake utakmice u koje ulazite sa saznanjem da ste vi sigurno prvi u skupini, dok oni sigurno ispadaju. No Ivica je od nas tražio maksimalnu ozbiljnost kako bi se ozbiljno pripremili za četvrtfinale, imali ritam i zadržali natjecateljsku formu. Mislim da smo to dobro odradili i da možemo dalje u pripremu za četvrtfinale, zaključio je Ivan Marcelić.- Nadam se da će nam ova četiri dana dobro doći da se malo odmorimo te pripremimo i izanaliziramo Grke koji su najizgledniji protivnik, kako bi u tu utakmicu ušli maksimalno spremni. Velik je ulog i nadam se našoj dobroj utakmici, izjavio je Hrvoje Benić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!