20:05 / 24.07.2018.

Autor: K.L./HRT

Tucak: Ovo je slika reprezentacije; Bijač: Izbornik je tražio da ne gubimo glavu

Marko Bijač i Ivica Tucak (Screenshot HRT)

Marko Bijač i Ivica Tucak (Screenshot HRT)

Foto: - / HRT

Dojmove za HRT nakon utakmice podijelili su vratar Marko Bijač i izbornik Ivica Tucak.
Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva svladavši u Barceloni Crnu Goru s 9:7, a dojmove za HRT nakon utakmice podijelili su vratar Marko Bijač i izbornik Ivica Tucak.

Izuzetno teška utakmica, ulog ogroman. Nismo dobro ušli u utakmicu, vodili su kroz prvi dio utakmice. Izbornik je tražio da ne gubimo glavu, da se držimo dogovora i zadataka. U drugom poluvremenu smo to dobro radili, rekao je Bijač.

Ja? Drago mi je da sam pridonio pobjedi. Obrana je bila na početku dobra, malo je štekalo u napadu. Sada imamo dva dana za odmor i polufinale.
Srbija? Suludo je tražiti riječi koliko su oni kvalitetna ekipa, ali trebamo se odmoriti. Znamo njihove najbolje strane, trebamo ostati u egalu na kraju utakmice i onda neka bolji pobijedi, zaključio je Bijač.

Izbornik Ivica Tucak znao je i prije utakmice da će ovo biti teški dvoboj.

Naravno da je bilo teško. Znali smo da će biti tako jer su oni izvrstan protivnik. Ova pobjeda je samo naš korak prema daljnjem putu. Ovo danas je slika reprezentacije. Rekao sam im na poluvremenu da neće uvijek ići kako bi htjeli, ali pokazali smo kvalitetu, znanje, srce, homogenost i da imamo karakter. Došli smo uzeti zlato. Sada trebamo doći k sebi, ali okrećemo se prema Srbiji, zaključio je Tucak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!