Tucak objavio popis za EP u Splitu, umirovio se Josip Vrlić

12.07.2022.

13:30

Autor: A.M./HRT

Izbornik Ivica Tucak

Izbornik Ivica Tucak

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je širi popis igrača s kojima će uskoro započeti pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu, koje se igra od 27. kolovoza do 10. rujna.

Na popisu se nalaze 22 vaterpolista, a u odnosu na momčad koja je nedavno igrala na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, nema prvog centra, Josipa Vrlića.


Najstariji igrač Barakuda, 36-godišnji Vrlić, koji je za Hrvatsku igrao od 2018. godine, razgovarao je nakon Svjetskog prvenstva s izbornikom, te se, uzevši u obzir svjesnost o napornim pripremama i svoj dobi od 36. godine, zahvalio izborniku, iskazavši da nije više spreman doprinositi na razini koja je potrebna reprezentaciji, čime se otvara prostor mlađem naraštaju igrača.


Na popisu kandidata nema ni Hrvoja Benića, koji je zbog ozljede ramena i nužnosti operativnog zahvata "preskočio" i Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Postupak oporavka našeg braniča još uvijek traje, te on nije spreman za predstojeću akciju. Na popis se međutim vraća vratar Ivan Marcelić koji je zbog ozljede propustio SP u Mađarskoj.

Popis za EP u Splitu:


Vratari:

Marko Bijač

Toni Popadić

Ivan Marcelić

Jerko Jurlina


Centri:

Ivan Krapić

Lovro Paparić

Branimir Herceg

Antonio Dužević


Braniči:

Rino Burić

Marko Žuvela

Matias Biljaka

Kristijan Milaković


Napadači:

Luka Bukić

Loren Fatović

Konstantin Harkov

Ante Vukičević

Franko Lazić

Jerko Marinić Kragić

Andrija Bašić

Dario Rakovac

Filip Kržić

Ivan Domagoj Zović  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!