16:47 / 23.02.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Tucak: Bez sumnje nas čeka još ljepša budućnost hrvatskog sporta

Ivica Tucak i Lino Červar (Igor Kralj/PIXSELL)

Ivica Tucak i Lino Červar (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolji svjetski vaterpolski trener i izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak otkrio je kako je naše vodene junake doveo do svjetskog zlata.
Na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorena je 16. međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša na kojoj su prisustvovali hrvatski stručnjaci Ivica Tucak, Lino Červar, Mirko Novosel, Vatroslav Mihačić i Miljenko Rak.

Najbolji svjetski vaterpolski trener i izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak otkrio je kako je naše vodene junake doveo do svjetskog zlata koje su vrhunskom igrom protiv domaćina zasluženo osvojili prošle godine u Budimpešti.

Simbioza ogromne želje za uspjehom i same mogućnosti da se to ostvari bili su ključni za osvajanje svjetskog zlata, istaknuo je Ivica Tucak dodavši: U Hrvatskoj imamo reprezentacije s dobro izgrađenim sustavima koje se na svim velikim natjecanjima bez problema mogu uključiti u borbe za medalje. Treneri i igrači moraju se nastaviti educirati, a uz dobre uvjete za rad i napredak bez sumnje nas čeka još ljepša budućnost hrvatskih ekipnih ali i individualnih sportova.

U zanimljivoj sportskoj tribini uz Tucka su sudjelovali Lino Červar, Mirko Novosel, Vatroslav Mihačić i Miljenko Rak koji su otkrili najznačajnije trenutke svojih karijera i naporan put do samog vrha ekipnog profesionalnog sporta.

Červar tako je ukazao na važnost reafirmacije trenerske struke, dok je Novosel govorio o značaju individualne izgradnje budućih velikih igrača. Mihačić i Rak vrlo važnim smatraju stvaranje kondicijskih preduvjeta i sveobuhvatan rad s igračima od samog početka, što je jedan od glavnih čimbenika uspjeha u ekipnim sportovima.

Nakon sportske tribine tradicionalno je proglašen najbolji kondicijski trener čiju je titulu za proteklu 2017. godinu ponijela kondicijska trenerica Tamara Despot koja je posljednjih 16 godina radila sa svim dobnim skupinama mladih i vrhunskih nogometaša nogometnog kluba Dinamo.

Na ovogodišnjoj konferenciji gostuju brojni svjetski stručnjaci kao što je Francesc Cos, direktor Barca Innovation Hub nogometnog kluba Barcelona.
Mato Mihačić, Miljenko Rak, Mirko Novosel, Ivica Tucak, Lino Červar (Igor Kralj/PIXSELL)

Mato Mihačić, Miljenko Rak, Mirko Novosel, Ivica Tucak, Lino Červar (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!