11:25 / 09.10.2019.

Autor: M.M./Hina

Troje hrvatskih predstavnika na SP u parastreljaštvu hvataju kvote za POI

Damir Bošnjak (Foto: HPO)

Damir Bošnjak (Foto: HPO)

Foto: - / -

Na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu koje je počelo danas u Sydneyu nastupit će troje hrvatskih predstavnika, Damir Bošnjak, Sanja Soldo i Rudolf Petrović.
Na Svjetskom prvenstvu u parastreljaštvu koje je počelo danas u Sydneyu nastupit će troje hrvatskih predstavnika, Damir Bošnjak, Sanja Soldo i Rudolf Petrović.

- U kolovozu sam odradio pripremno natjecanje u Novom Sadu. U rujnu smo tjedan dana u solinskoj streljani 'Dalmacijacement' odradili pripreme. U Sydney putujem u dobroj formi i očekujem ulazak barem u jedno finale, a onda u finalu borbu za medalju. Od disciplina od kojih najviše očekujem je malokalibarski pištolj na 25m i na 10m zračni pištolj. Kako će se kvote za POI u Tokiju najvjerojatnije djeliti u finalima, izuzetno je važno ući u finale jedne od ovih disciplina i izborit se za kvotu koja bi me odvela na moje četvrte paraolimpijske igre, rekao je uoči puta Damir Bošnjak, osvajač brončane medalje na europskom prvenstvu prije dvije godine u disciplini 10 metara zračni pištolj.

- Na svjetsko prvenstvo u Sydneyu putuje u ovom trenutku najjači sastav reprezentacije. Pripreme su strijelci odrađivali sukladno svojim mogućnostima i vremenu koje su imali na raspolaganju, ali to nije nikakva novost niti okolnost koja bi stvarala problem. Svo troje parastrijelaca ima realne šanse za osvajanje kvota za POI na ovom Svjetskom prvenstvu iako to neće biti zadnja šansa za osvajanje kvota jer je slijedeće godine na rasporedu još jedan Svjetski kup na kojem će se osvajati posljednje kvote. Realno je za očekivati da Hrvatska nastavi tradiciju nastupa na Paraolimpijskim igrama unatoč promjeni sustava kvalificiranja koje su nastupile nakon Londona 2012. i taj se sustav koristio za POI Rio 2016., a radi se o sustavu u kojem na paraolimpijske igre odlaze najbolji strijelci svijeta. Prognozirati bilo kakav rezultat u parastreljaštvu je izuzetno teško. Svaki od reprezentativaca je motiviran, fokusiran i željan ostvarenja svojih najboljih rezultata. Da tome nije tako ne bi mogli proći sustav odabira reprezentacije, kao niti ostvariti pravo na nastup na Svjetskom prvenstvu, naglasio je izbornik Tomislav Lazić.

Damir Bošnjak nastupit će u zračnom pištolju, u malokalibarskom pištolju i u Mixed Team sa Sanjom Soldom u zračnom pištolju. Sanja Soldo nadmetat će se u zračnom pištolju, u malokalibarskom pištolju i u Mixed Team s Damirom Bošnjakom u zračnom pištolju. Treći hrvatski reprezentativac Rudolf Petrović natjecat će se u  zračnoj pušci ležeći i na 50m u malokalibarskoj pušci ležeći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!