10:27 / 14.02.2020.

Autor: A.M./Hina

Trijumf Dankinje i Poljaka na nevjerojatnom Marathon Challengeu

Madsen i Pasiecznik (Foto: REUTERS)

Madsen i Pasiecznik (Foto: REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Poljak Milosz Pasiecznik i Dankinja Kristina Madsen pobjednici su natjecanja u kojem su atletičari u samo sedam dana istrčali sedam maratona na sedam kontinenata.
Poljak Milosz Pasiecznik i Dankinja Kristina Madsen pobjednici su World Marathon Challengea, natjecanja u kojem su atletičari u samo sedam dana istrčali sedam maratona na svih sedam kontinenata.  
Iznimno naporna utrka započela je maratonom u Cape Townu, a potom na ruskoj istraživačkoj postaji Novolazarevskaja na Antartici, gdje su po surovim uvjetima svi sudionici ubilježili najsporija vremena. Natjecanje je završilo maratonom u Miamiju, nakon kojeg je kod žena slavila Madsen s prosječnim vremenom od tri sata, 25 minuta i 57 sekundi, a Pasiecznik je bio najbrži kod muškarac s 3:33:25 sati.
Oko stotinu sudionika je posebnim čarter-letovima u sedam dana obišlo cijeli kontinent, od Cape Towna,Antarktike, australskog Pertha, Madrida, Dubaija, brazilske Fortaleze i Miamia.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!