23:21 / 15.05.2021.

Autor: Danijela Minić/HRT

Triatlonci iz cijele Hrvatske na sportskom vikendu u Kostreni

Najbolji će izboriti plasman za prestižno svjetsko prvenstvo Ironman na Havajima

Najbolji će izboriti plasman za prestižno svjetsko prvenstvo Ironman na Havajima

Foto: HRT / HRT Sport

Triatlonci iz cijele Hrvatske u Kostreni imaju pravi sportski vikend. Odradili su pripremnu utrku kako bi provjerili fizičku spremu prije one glavne - koja se ove sezone održava na španjolskom otoku Lansarote, a najbolji će izboriti plasman za prestižno svjetsko prvenstvo Ironman na Havajima.

Pripremnu utrku u Kostreni triatlonci su jedva dočekali nakon popuštanja epidemioloških mjera.

- Godinu dana sam u ovome, puno natjecanja je odgođeno već ove godine, svima dobro znani razlozi, tako da sad u međuvremenu pokušavam skupiti iskustva, kaže za HRT Kristijan Landeka, triatlonac TK Tri-Tima iz Osijeka.

- Kako se u ovo vrijeme utrke  slabo organiziraju ili uopće ne, onda smo htjeli iskoristiti priliku da se malo i podružimo, dodaje Vedrana Golek, triatlonka TK Swibir iz Zagreba.

Među desetak natjecatelja je i naš poznati triatlonac, 31-jednogodišnji Domagoj Pauković.

Nakon posljednjih uputa u moru ispred Kostrene, slijedi dva kilometra plivanja. Zatim 90 kilometara bicikliranja i 21 kilometar trčanja.

- Morat ćemo unijeti u sebe mnogo ugljikohidrata i šećera koji su jedino pokretačko gorivo pri tolikom naporu, kaže Pauković, inače triatlonac TK Matulji.

Tri sporta u jednom uz dvostruko više preplivanih, odvoženih i pretrčanih kilometara očekuje ga na glavnoj utrci ove sezone.

- Trećeg srpnja na kanarskom otoku Lanzarote, to će biti kvalifikacijska utrka za svjetsko prvenstvo na Havajima u listopadu, pojašnjava Pauković.

A to je san svakog triatlonca:

- Daje određenu besmrtnost, kad možeš reći da si bio na svjetskom prvenstvu na Havajima. To je nešto što će ti se možda dogoditi jednom u životu, možda dvaput, ali ćeš pričati o tome cijeli život!

Nakon uspjeha u Hrvatskoj, poželimo mu i da se svijetu predstavi kao željezni čovjek!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!