Tri zlatne djevojke

11.05.2021.

20:37

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik/HRT/I.L.

Europske prvakinje Jelić, Stojković i Vuletić

Europske prvakinje Jelić, Stojković i Vuletić

Foto: Dnevnik / HRT

Taekwondo klub Marjan, čiji je član i Ivan Šapina, kovačnica je medalja. Njegovi članovi uvijek i iznova ostvaruju iznimne sportske uspjehe i međusobno se potiču na izvrsnost. Osim olimpijskih normi, u klub su nedavno stigla i najsjajnija europska odličja.

Lena Stojković, europska prvakinja u kategoriji do 49 kilograma, Bruna Vuletić, europska prvakinja u kategoriji do 62 kilograma i Matea Jelić, europska prvakinja u kategoriji do 67 kilograma.

- Ne brojim medalje, ali ovo mi je jedna od dražih, rekla je Jelić.

- Išla sam po zlato. Sportaš sam. To mi je cilj. Nisam bila iznenađena, ali poseban je to osjećaj jer je ipak zlato, rekla je devetnaestogodišnja Stojković kojoj je to prvo odličje. Dvadesettrogodišnjoj Jelić to je prvo europsko zlato, a dvije godine mlađoj Vuletić čak treća zlatna europska medalja. Uz kadetsko i juniorsko, sad ima i seniorsko najsjajnije odličje.

- Guramo jedna drugu i međusobno, puno je utjecalo na nas to što je Lena već prvog dana bila prva i to nam je dalo vjetar u leđa, rekla je Vuletić.

Taekwondo klub Marjan na Olimpijskim igrama u Tokiju imat će tri predstavnika. Tonija Kanaeta, Ivana Šapinu i Mateu Jelić.

- Kakva su očekivanja od Tokija? Samo uživancija. A medalja? Ako Bog da, rekla je Jelić.

U klupskim vitrinama već imaju olimpijsku medalju, broncu Lucije Zaninović iz Londona 2012. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!