Tri zlata, tri srebra i jedna bronca za Hrvatsku na G-2 turniru

06.03.2023.

13:41

Autor: HRT/Hina

Arhiva: Matea Jelic

Arhiva: Matea Jelic

Foto: Dusko Jaramaz/ / PIXSELL

Hrvatski tekvondo borci su ovaj vikend na "Bulgaria Openu", prestižnom turniri "G-2 klase" u Sofiji na kojemu je ukupno nastupilo 1.100 natjecatelja osvojili tri zlata, tri srebra i jednu broncu. 

Zlatnu medalju su osvojile Bruna Duvančić u kategoriji do 49 kg i Nika Karabatić u kategoriji do 53 kg. Ivona Jelić je među 25 natjecateljica osvojila zlato u kategoriji juniorki do 59kg. 


Ivan Šapina (-87kg), Paško Božić (+87kg) i Matea Jelić (-73kg) osvojili srebrne medalje, a brončana je bila Doris Pole u kategoriji seniorki do 67kg. 


Hrvatska se unatoč malenom broju natjecatelja tako prema ukupnom broju bodova našla na šestom mjestu od 36. država čiji su sportaši prisustvovali natjecanju.


Kao jedan od turnira "G-klase" Bulgaria Open nosi izuzetnu težinu u karijeri sportaša jer nastupom na ovom tipu turnira sportaši skupljaju bodove za svjetska i olimpijska natjecanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!