21:55 / 26.04.2021.

Autor: I.L./Hina

Tri sprint utrke umjesto klasičnih kvalifikacija

Formula 1

Formula 1

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Vodstvo Formule 1 donijelo je odluku da će se ove sezone na tri utrke isprobati novi format natjecanja u kojem će se voziti jedna sprint utrka umjesto dosadašnjih klasičnih kvalifikacija.

Dvije sprint utrke će se održati u Europi, a jedna izvan našeg kontinenta, ali za sada nije objavljeno na kojim će se stazama voziti.

Dosadašnje "normalne" kvalifikacije vozile bi se petkom, nakon prvog slobodnog treninga i odlučivale bi o plasmanu za sprint kvalifikacije.

Sprint utrka, koja će biti duga preko 100 km, vozit će se subotom. Rezultati "sprinta" će, uz određivanje startnih mjesta za nedjeljnu utrku, donositi i tri boda pobjedniku, drugoplasirani će dobiti dva, a treći jedan bod za SP.

Svrha promjena je povećati interes za natjecanje i pobrinuti se za više događanja tijekom trkaćeg vikenda.

- Gledanje utrka sva tri dana tijekom trkaćeg vikenda bit će uzbudljivo. Siguran sam da će se dodane borbe svidjeti i vozačima. Drago mi je da su se sve momčadi zagrijale za novost. Dio je plana koji će navijačima ponuditi više događanja uz poštivanje tradicije našeg sporta, rekao je čelnik Formule 1 Stefano Domenicali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!