Travis Ganong najavio kraj karijere

02.03.2023.

21:30

Autor: HRT/Hina

 Travis Ganong

Travis Ganong

Foto: Leonhard Foeger / REUTERS

Dvostruki olimpijac i osvajač srebrne medalje u spustu na Svjetskom prvenstvu 2015. Amerikanac Travis Ganong (34) najavio je kraj karijere na koncu ove sezone Svjetskog skijaškog kupa.

Najveći uspjeh u karijeri ovaj Amerikanac je ostvario na Svjetskom prvenstvu 2015. u Beaver Creeku osvojivši srebro u spustu.


U Svjetskom kupu je ostvario dvije pobjede, obje u spustu. Prvu u prosincu 2014. u talijanskoj Santa Caterini, te tri godine kasnije u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Još četiri puta je bio treći.


Ganonga u petak i subotu očekuje spust u Aspenu, a posljednji nastup imat će u Soldeuu u Andori na finalu Svjetskog kupa koje je na rasporedu od 15. do 19. ožujka.


- Čast mi je bila ostvariti svoj ciljeve, pobjedu u Svjetskom kupu, osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu, te borbu za medalju na Olimpijskim igrama, napisao je Amerikanac na društvenim mrežama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!