15:23 / 07.07.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Tour: Jumbo-Visma ostala i bez Tonyja Martina

Tony Martin

Tony Martin

Foto: Benoit Tessier / REUTERS

Njemački biciklist Tony Martin, treći je član nizozemske momčadi Jumbo-Visma koji je bio prisiljen odustati od nastupa na ovogodišnjem Tour de Franceu, nakon što je u srijedu na početku 11. etape pao u jarak uz cestu. 

Martinu je vrlo brzo u pomoć došla dežurna liječnička ekipa, a Nijemac je cijelo vrijeme bio pri svijesti, s vidljivim ogrebotinama po nogama i rukama. Radilo se o ravnom dijelu ceste, a od starta etape, koja je dugačka 198,9 km, nije prošlo ni 30 kilometara. 

- Nositelj žute majice na današnji dan 2015. odustao je od utrke i na putu je za bolnicu, gdje će biti pregledan. Brzo ozdravi, Tony, napisali su iz Jumbo-Visme na momčadskom Twitter profilu.

Nesretnom Martinu to nije bio prvi pad na ovogodišnjem Touru. Naime, Nijemac je već u prvoj etapi bio onaj nesretnik koji je naletio na kartonski transparent u rukama nepažljive gledateljice koja je željela fotografiju za uspomenu, a uzrokovala je masovni pad u kojem se na cesti našao i Slovenac Primož Roglič koji je također morao odustati nakon devete etape.

Nizozemska momčad je ostala i bez Roberta Gesinka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!