20:27 / 29.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Tour de France može krenuti 29. kolovoza

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Revidirani biciklistički kalendar dat će prednost najvećim utrkama.
Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu izjavila je da start Tour de Francea 29. kolovoza nije doveden u pitanje, iako je francuska Vlada odlučila da se do rujna ne mogu održavati sportski i kulturni događaji koji bi okupili više od 5.000 osoba.

- Neće biti okupljanja s velikim brojem ljudi prije rujna, ali Tour može krenuti 29. kolovoza uz određene prilagodbe. Na organizatorima je da izađu s prijedlozima, izjavila je francuska ministrica sporta kad je objavljeno da španjolska Vuelta neće startati 14. kolovoza iz Nizozemske, na čijem su tlu trebale biti vožene i prve tri etape.

Zbog situacije sa širenjem koronavirusa start Tour de France morao je biti odgođen za dva mjeseca, a novi predviđeni termin se preklapa s originalnim terminom Vuelte u biciklističkom kalendaru za 2020. Tour de France i Vueltu organizira tvrtka ASO, pa je sasvim izvjesno da neće dopustiti preklapanje dvije od tri najveće višeetapne utrke.

Iako nije službeno potvrđeno, sve su češće glasine da će Grand Tour utrka po Španjolskoj biti održana u studenome. Potvrđeno je da će tri predviđene "nizozemske" etape biti brisane pa će ih ukupno biti 18, a utrka će startati iz Baskije.

Revidirani biciklistički kalendar dat će prednost najvećim utrkama, a svoje mjesto u njemu još treba pronaći i talijanski Giro koji je u svibnju trebao startati iz Mađarske.

Međunarodni biciklistički savez (UCI) još planira Svjetsko prvenstvo od 20. do 27. rujna, a domaćin je Švicarska. UCI je objavio da će odgođene velike, jednodnevne utrke (Milan - San Remo, Liege - Bastogne - Liege, Tour of Flanders i Paris - Roubaix) biti održane ove godine, a datumi će naknadno biti određeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!