12:30 / 26.03.2020.

Autor: K.L./Hina

"Tour de France" bi se mogao održati bez gledatelja

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

"Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja."
Francuska ministrica sporta Roxana Maracieneanu u razgovoru je za radio France Bleu izjavila kako smatra da bi se ovogodišnje izdanje biciklističke utrke "Tour de France" moglo održati bez gledatelja uz ceste.

- Sve je zamislivo, pa i održavanje 'Toura' bez gledatelja. Za razliku od ostalih natjecanja, 'Tour' se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica jer je dolazak navijača uz trasu utrke besplatan. Smatram kako je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama te bi stoga želio gledati neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje 'Toura' bez gledatelja ne bi bilo tako veliki gubitak jer bismo ga svi pratili putem maih ekrana, izjavila je ministrica Maracineanu.
Francuska vlada u razgovorima je s tvrtkom ASO, koja organizira "Tour" o mogućnosti održavanja utrke nakon što su zbog pandemije koronavirusa već odgođeni najveći sportski događaji koji su se trebali održati u 2020., Olimpijske igre u Tokiju te nogometni EURO.

Ovogodišnji "Tour" bi trebao početi 27. lipnja u Nici, a završiti 19. srpnja u Parizu. Od pokretanja utrke 1903. godine održano je 106 izdanja, a prekidali su ju samo svjetski ratovi.

Ranije ovoga mjeseca odgođena je prva velika trotjedna utrka u biciklističkom kalendaru, "Giro d'talia" koja se trebala voziti od 9. do 31. svibnja te još  nije određen novi termin za njeno održavanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!