14:03 / 26.12.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Tomislav Hohnjec pobjednik 24. memorijala "Tibor Šaramo"

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ukupna pobjeda pripala je 23-godišnjem Anesu Sudiću iz Banja Luke.
Bivši hrvatski reprezentativac na divljim vodama Tomislav Hohnjec pobjednik je 24. memorijala "Tibor Šaramo" koji je u četvrtak održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 49. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Hohnjec je 12,5 kilometara dugu stazu od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito visokom i brzom vodostaju Save i po temperaturi od pet stupnjeva, preveslao za 35:48 minuta ispred za sada jedinog sigurnog putnika na Olimpijske igre u Tokio kanuiste KK Zagreba Matije Marinića (36:03), dok je treće mjesto kod kanuista osvojio Hohnjecov klupski kolega iz KKK "Končar" Tomislav Lepan (36.34).  

Bila je to sedma pobjeda 40-godišnjeg Hohnjeca na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Hohnjecu je na dar dobio vrijedan mozaik "Fuzija u staklu", rad akademske slikarice Vlatke Bauer, koji mu je uručila Astrid Šaramo, supruga Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 49. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojem je nastupilo 80-ak posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz  BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je 23-godišnjem Anesu Sudiću članu KKK "Vrbas" iz Banja Luke čije je pobjedničko vrijeme 34:06 minuta. Drugi je Dušan Brkušanin iz KKK "Varaždin (34:11), a treći Dušan Mačkić iz KKK "Vrbas"  (34:33).

Bila je to prva pobjeda 23-godišnjeg kajakaša iz Bosanske Gradiške Sudića, koji vesla za klub iz Banja Luke, u njegovom četvrtom nastupu na Štefanjsko-novogodišnjem spustu. Sudiću je pripao tradicionalni prijelazni pehar našeg jedinog dnevnog sportskog lista Sportskih novosti koji mu je uručio izaslanik gradonačelnika Zagreba i pomoćnik pročelnika ureda za sport i mlade grada Zagreba Milan Čolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!