19:25 / 14.06.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Tkalčec u finalu preskoka u Guimaraesu

-

-

Foto: - / -

Tijana Tkalčec plasirala se u finale Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu.
Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec plasirala se u finale Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu, ona je u kvalifikacijama s ocjenom 13,325 zauzela treće mjesto.

Nakon finala na prethodna dva natjecanja, u Osijeku i u Kopru, Tkalčec i na trećoj je postaji Svjetskoga kupa osigurala nastup u finalu. Za prvi skok dobila je ocjenu 13,600, dok je drugi imao nešto nižu ocjenu 13,050.

Nisam u potpunosti zadovoljna izvedbom drugog skoka. Prvi je bio super i ne bih imala ništa protiv da ga isto tako odradim u finalu u subotu. Za drugi skok se ipak nadam da ću malo popraviti. Sad imam jedan dan za odmor i oporavak, jer zglobovi su ipak malo stradali od toliko natjecanja, izjavila je Tkalčec.

Prvo mjesto u kvalifikacijama zauzela je Korejka Seojeong Yeo s ocjenom 13,700, a drugo Britanka Emily Thomas s 13,400.

Druga hrvatska predstavnica u ovoj disciplini Ema Kajić natjecanje je završila kao deveta s osvojenih 12,950 bodova te će biti prva rezerva za subotnje finale.

U muškoj konkurenciji nastupili su Kristijan Vugrinski i Jakov Vlahek, obojica na konju s hvataljkama. Vugrinski je s osvojenih 12,800 bodova zauzeo devetu poziciju što znači da će biti prva rezerva za finale, dok je Vlahek s ocjenom 12,550 bio 13.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!