18:13 / 22.09.2018.

Autor: HRT

Tkalčec i Seligman peti u finalu Svjetskog kupa u Szombathelyju

Robert Seligman (Davor Javorovic/PIXSELL)

Robert Seligman (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Tri hrvatska predstavnika na Svjetskom gimnastičkom kupu u mađarskom Szombathelyju nastupila su u današnjim finalima.
Tri hrvatska predstavnika na Svjetskom gimnastičkom kupu u mađarskom Szombathelyju nastupila su u današnjim finalima. Tijana Tkalčec zauzela je peto mjesto na preskoku, dok je Robert Seligman bio peti na konju s hvataljkama. Filip Ude u istoj je disciplini natjecanje završio kao osmi.

Naša najiskusnija gimnastičarka Tijana Tkalčec osvojila je peto mjesto preskoka (13.400 i 12.900) u današnjem finalu Svjetskog kupa u Szombathelyju te zadržala svoju poziciju među prve tri na svjetskoj rang ljestvici ove discipline. Tijana se ove godine, čini se, pretplatila na peta mjesta, budući da se od četiri Svjetska kupa, na koliko ih se natjecala u sezoni, na sva četiri plasirala upravo na to mjesto.

Prvi skok sam popravila u izvedbi, a u drugi dio skoka sam loše ušla, loše doskočila, pa zatim još i prestupila. Drugi skok, nažalost, nisam popravila, pa sam zbog tog lošeg doskoka i prijestupa dobila i nisku ocjenu. S obzirom da je ovo tek prvo natjecanje u nastavku sezone, zadovoljna sam ulaskom u finale i petim mjestom. Nekako sam se nadala da bih mogla biti četvrta, ili čak treća, ali opet me to predugo čekanje na nastup stajalo „živaca“. Nadam se da će biti bolje već sljedećeg vikenda u Parizu
, iskrena je nakon finala bila Tijana

Peto mjesto u današnjem je finalu osvojio i Robert Seligman, srebrni na konju s hvataljkama s nedavno završenog Europskog prvenstva u Glasgowu. Robert je u finalu svoje najjače discipline zaradio ocjenu 13.800.

Natjecanje je, što se tiče „odvježbavanja“, prošlo dobro, Napravio sam vježbu s Europskog prvenstva od početka do kraja, međutim, na kraju vježbe sam izgubio snagu, dosta sam se potrošio do tada i napravio sam veliku pogrešku na saskoku, tako da ocjena 13.8 00 i peto mjesto za mene sigurno nije zadovoljavajuće. Ali, s obzirom da sam došao ovdje izboriti ovo finale i dva puta nastupiti, kao na situacijskom treningu, zadovoljan sam vikendom u Szombathelyju. Realno bi bilo da sam na trećoj poziciji, ali tako je to ponekad, na manjim natjecanjima kao što su natjecanja Svjetskog kupa, gdje je u igri subjektivna procjena šest sudaca koji sjede jedan do drugoga, ponekad morate biti puno bolji da biste se uopće popeli na postolje.

Na svoj se nastup u finalu Szombathelyja osvrnuo Robert Seligman, a osvrnuo se i na planove za budućnost te pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Dohi: Sve je to OK, rezultat ovdje nije bio imperativ. Imperativ je bio dobro trenirati u situaciji natjecanja. Sad ima dovoljno vremena, mjesec dana za glavni cilj ove sezone - Svjetsko prvenstvo u Dohi, gdje ćemo sigurno i Filip Ude i ja biti potpuno spremni i boriti se za finale i medalju.

Naš drugi predstavnik u finalu ove discipline, Filip Ude, svoj je nastup zbog dva pada sa sprave završio kao osmi. I Robertu i Filipu ovo je posljednje natjecanje uoči Svjetskog prvenstva koje za mjesec dana počinje u Dohi. Tijana Tkalčec već će sljedećeg vikenda nastupiti na Svjetskom kupu u Parizu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!