Tin Srbić u finalu Svjetskoga kupa u Dohi

02.03.2023.

17:53

Autor: I.L./HRT

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: - / HGS

Srebrni hrvatski olimpijac Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u Dohi. Drugog kvalifikacijskog dana Srbić je sigurnom izvedbom vježbe sa startom 5.5 i s ukupnom ocjenom od 14.000 subotnje finale izborio s trećim mjestom kvalifikacija u kojima su nastupila 34 prečaša.

Aurel Benović, nakon partera u srijedu, danas je u kvalifikacijama preskoka završio kao 22. s ocjenom 13.566, dok je naša jedina ženska predstavnica na ovom natjecanju, Tina Zelčić, bila 25. na gredi (11.500).


- Jako sam zadovoljan. Ocjena od 14.000 iz početne ocjene 5.5. Puno bolje sam nastupio nego prije tjedan dana u Cottbusu, samouvjerenije, koncentriranije, fokusiranije i to je bio jedan klasičniji, više moj nastup nego što je to bilo u Cottbusu. Probio sam led ove sezone s jednom drugačijom vježbom, novim konceptom, rekao je Srbić nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Najbolju ocjenu na preči danas imao je Robert Tvorogal iz Litve (14.366; start 5.6), dok je ispred Srbića bio još Japanac Yuya Kamoto (14.100; start 5.7).


- Plan je bio u kvalifikacijama ići start 5.5, a onda u finalu dižemo start i ubacujemo element Kolman, kratko je pojasnio Tinov trener Lucijan Krce.


Bit će to za Srbića 27. finale Svjetskog kupa u karijeri, dosad je osvojio 19 medalja.

- U finalu idem jaču vježbu početne ocjene 5.9. Vjerujem da to mogu jako dobro izvesti i veselim se finalu. Prikupio sam neke bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo krajem godine i zadovoljan sam da sam nakon lošeg nastupa u Njemačkoj sada uspio odraditi jedan dobar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!