Tin Srbić u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu

25.02.2022.

21:28

Autor: K.L./Hina

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: Slobodan Kadić / za HGS

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u Cottbusu. Bio je ovo njegov prvi nastup nakon šest i pol mjeseci od osvajanja olimpijskog srebra u Tokiju i premijera njegove nove vježbe.

U kvalifikacijama je imao četvrtu najbolju ocjenu (14.066) u konkurenciji 28 prečaša. S prvom ocjenom u nedjeljno finale ušao je Amerikanac Brody Malone (14.633).

- Odradio sam jednu dosta lakšu vježbu nego sam inače radio i lakše nego što je bilo planirano. Zadnji element prije saskoka odlučio sam izbaciti, jer u tom trenu mi je bilo previše, psihički dosta teško, ali sve nove elemente, sve ono što sam htio napraviti, odradio sam. Zapravo, na kraju solidna ocjena. Zadovoljan sam. U finalu u nedjelju idem pokušati odraditi ono što je bilo i zamišljeno za ovaj Svjetski kup, cijelu novu vježbu. Idemo graditi dalje po novom pravilniku novu vježbu i stizati ostale konkurente u početnoj ocjeni i onda vjerujem da će i konačne ocjene opet biti visoke, rekao je Tin nakon što je izborio svoje 23. finale Svjetskog kupa u karijeri.

Drugi hrvatski predstavnik, Aurel Benović, zauzeo je 21. mjesto u kvalifikacijama preskoka. Aurel je finale dan prije izborio na svojoj najjačoj spravi, parteru, na kojem će se u subotu boriti za medalje. Baš kao i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Finala u Cottbusu oba dana na rasporedu su od 17 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!