17:26 / 03.11.2018.

Autor: A.M.

Tin Srbić četvrti na svijetu, naslov Zonderlandu

Tin Srbić

Tin Srbić

Foto: - / -

Hrvatski predstavnik i branitelj naslova Tin Srbić zauzeo je četvrto mjesto u finalu vježbe na preči na Svjetskom prvenstvu u Dohi.
Veliki Epke Zonderland osvojio je na SP-u u Dohi s ocjenom 15.100 svoje treće svjetsko zlato na preči u karijeri, dok je hrvatski predstavnik i branitelj naslova iz Montreala Tin Srbić s ocjenom 14.500 zauzeo četvrto mjesto. Srebro je s ocjenom 14.800 osvojio trostruki olimpijski pobjednik Japanac Kohei Uchimura, kojemu je to 21. medalja sa svjetskih smotri, a broncu Amerikanac Samuel Mikulak s 14.533. Dojam je da je Srbić prestrogo ocijenjen, jer izveo je gotovo besprijekornu vježbu, te da je, ako ne obraniti naslov, svakako trebao barem izboriti pobjedničko postolje. Za godinu dana slijedi Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu, koje će biti i kvalifikacijsko za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a 22-godišnji Srbić je s dva finala zaredom već konstanta u svjetskoj gimnastici. Gledajuči cijelo prvenstvo, ono će biti zapamćeno po brojnom rekordima Simone Biles. Amerikanka je osvojila medalje u svih šest disciplina u kojima je nastupila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!