21:00 / 30.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Tijana Tkalčec i Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Kopru

Tijana Tkalčec (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Tijana Tkalčec (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska gimnastička reprezentativka Tijana Tkalčec ušla je u finale na preskoku, a Aurel Benović će vježbati u subotnjem finalu na parteru u slovenskom Kopru.
Hrvatska gimnastička reprezentativka Tijana Tkalčec ušla je u finale na preskoku, a Aurel Benović će vježbati u subotnjem finalu na parteru na natjecanju Svjetskoga kupa u slovenskom Kopru.

Mlada nada hrvatske gimnastike, 18-godišnji Aurel Benović, nakon uspješnog vikenda u Osijeku, plasirao se u svoje drugo uzastopno finale u karijeri. Benović je u kvalifikacijama u Kopru osvojio odlično četvrto mjesto s ocjenom 14.000.

- Jako sam zadovoljan odrađenom vježbom. Cilj mi je bio isti kao i u Osijeku - ući u finale, što sam i uspio sa svojom laganom varijantom vježbe, i to kao četvrti. Presretan sam jer vidim kako mi to sada zapravo postaje rutina. U finalu ću ići s vježbom početne ocjene 6.1 i idem se potruditi uzeti svoju prvu medalju u Svjetskom kupu, najavio je Benović nastup u finalu.

Njemu će se u subotu u borbi za odličja pridružiti iskusna rutinerka Tijana Tkalčec koja je u kvalifikacijama preskoka zaradila ocjenu 13.500, što je bio sedmi rezultat.

- Zadovoljna sam izvedbom skokova u ovim kvalifikacijama, a osobito ocjenama koje sam dobila. Konkurencija je iznimno jaka, tako da je sam ulazak u finale već veliki uspjeh za mene. U finalu ću ponovno skakati novi skok, kako bih s njim stekla što više iskustva na natjecanjima, jer jedno je kad to izvodite kod kuće na treningu, a sasvim drugo je kad dođete na natjecanje. Nadam se da ću kroz nekoliko svjetskih kupova uspjeti usavršiti taj skok, kazala je zadovoljna Tijana Tkalčec.

U kvalifikacijama preskoka nastupila je i Ema Kajić, koja je natjecanje završila na desetom mjestu (13.000). Na konju s hvataljkama nastupili su Jakov Vlahek i Renato Prpić. Vlahek je zauzeo 13. mjesto (12.550), a Prpić je bio 24. (11.550).

U petak će u kvalifikacijama nastupiti još dvije hrvatske gimnastičarke, Petra Furač i Korina Brnada, a obje će se natjecati na gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!