22:34 / 10.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Thiem i Dadić prvi put najbolji sportaši Austrije

Dominic Thiem (Foto: REUTERS/Lisi Niesner)

Dominic Thiem (Foto: REUTERS/Lisi Niesner)

Foto: - / REUTERS

Tenisač Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić proglašeni su najboljim sportašem, odnosno sportašicom Austrije za 2020. godinu u izboru tamošnjih sportskih novinara.
Tenisač Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić proglašeni su najboljim sportašem, odnosno sportašicom Austrije za 2020. godinu u izboru tamošnjih sportskih novinara, dok je najboljom ekipom proglašena nogometna momčad RB Salzburga.
I Thiem i Dadić po prvi su put osvojili ovu nagradu, dok su nogometaši Salzburga treću godinu zaredom proglašeni najboljom ekipom.
Thiem (27) je ove godine osvojio svoj prvi Grand Slam naslov osvojivši US Open, a usto je stigao i do finala Australian Opena te se nalazi na trećem mjestu ATP ljestvice. Stoga je uvjerljivo slavio u izboru sa 1183 boda. Drugo mjesto zauzeo je nogometaš David Alaba sa 447 bodova, a treće skakač na skijama Stefan Kraft sa 410. Dosad je Thiem tri puta bio drugi te dva puta treći u ovom izboru.
Dadić (26), koja je ove godine ostvarila najbolji rezultat na svijetu u sedmoboju, do svog prvog trofeja najbolje u Austriji je stigla sa 915 bodova, drugo mjesto je sa 568 bodova zauzela skakačica na skijama Chiara Hoelzl sa 567 bodova, a treće prošlogodišnja pobjendica brzoklizačica Vanessa Herzog sa 390 bodova. Dadić je dosada dva puta završavala na drugom mjestu u ovom izboru (2016, 2018).
RB Salzburg je do trećeg uzastopnog naslova stigao sa 811 bodova, drugo mjesto zauzeo je još jedan nogometni sastav LASK sa 395, a treće motociklistička momčad KTM sa 374.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!